Nyheter från det bolivarianska venezuela

Analyser och kommentarer om den bolivarianska revolutionen

12 juni 2007

Stödjer MUF militärkupper?

Häromdagen väckte Hands off Venezuelas debattartikel om RCTV sådan vrede bland borgarungarna i MUF att de på sin hemsida krävde att det statliga stödet till Vänsterpartiets internationella arbete skulle dras in. I MUF:s text - som tyder på en djup okunskap och medvetet förvrider HoV-artikelns innehåll utan att ge möjlighet för folk att läsa den - ignoreras det faktum att enbart en bråkdel av underskrivarna är vänsterpartister, medan sju är socialdemokrater.

Mikael Åhman från Marks SSU-kommun bemöter på sin blogg på ett förtjänstfullt sätt MUF:s angrepp på Vänsterpartiet. MUF:s angrepp på Venezuela fullföljer den borgerliga traditionen av att underdånigt stödja USA och dess lakejers kamp mot demokratin i Latinamerika, och visar samtidigt på hur långt Venezuela kommit och hur mycket man har uppnått. Som en venezolansk aktivist sa i förra veckan: "Att beslutet om RCTV är ett revolutionärt verk visas av att det skakat om världsmaktens hjärta".

I dessa dagar är det oumbärligt att hålla koll på Hands off Venezuelas hemsida, som uppdateras regelbundet med nyheter på svenska. Stöd och aktivera dig i Hands off Venezuela-kampanjen, ser mer information på svenska hemsidan eller på den internationella!

1 kommentarer:

  • Klockan 12/6/07 14:36 , Blogger Fredrik Andersson sa...

    Det var det märkligaste jag läst en Muf:are skriva. Och då har jag läst mycket konstigt under min korta tid som politiskt aktiv.

    Det gör mig väldigt irriterad att MUF tycker det är okej att ljuga folk rakt upp i ansiktet, bara för att kunna sprida sin anti-oppositions propaganda. Hon måste ha fått dåligt samvete av det hon skrev, för jag är helt övertygad om att hon medvetet missuppfattade allt som stod i artikeln.

     

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida