Nyheter från det bolivarianska venezuela

Analyser och kommentarer om den bolivarianska revolutionen

02 maj 2007

Kort förklaring

Som läsare av denna blogg kunnat se har uppdateringstakten av bloggen sjunkit dramatiskt de senaste månaderna. Orsaken har varit delvis tråkiga: arbete och studier, men också upplyftande; kamp och organisering. Efter att ha varit betraktare och analytiker av en kamp som jag tidigare stått mitt uppe i under ett drygt år har jag hittat tillbaka till den.

Varje dag som "intellektuell" har känts underlig, som om något saknats, något jag inte kunnat hitta tillbaka till. Paradoxalt nog var det som upptog så mycket tid från kampen - Venezuela - min livlina för att inte förgås i bitterhet p.g.a. politiska motgångar. Nu mer än någonsin är jag övertygad om idéernas osårbarhet inför såväl reaktionär bespottelse som naket våld - i det Latinamerika som i åratal plågades av hycklande liberaler och mordiska fascister, båda till lika delar i USA:s ledband, har folken åter börjat resa sig mot imperialismen.

Efter en massiv dos berättigad revolutionsromantik (allt går jävligt bra i Venezuela...) väntar nu ett återvändande till återuppbyggnaden av arbetarrörelsen. I det arbetet går politiska och organisatoriska frågor hand i hand, riktig praktik föder korrekt politik och tvärtom. Som organisatoriskt ansvarig för Hands off Venezuela-kampanjen i Stockholm och aktivist i Ung Vänster Storstockholm kommer det bli svårt att hålla denna blogg rullande, speciellt som jag regelbundet skriver texter till www.handsoffvenezuela.se.

Därför blir min sista kommentar innan en längre paus från bloggandet: bli aktiv i arbetarrörelsen och Hands off Venezuela-kampanjen! Kampen mot högerregeringens klasspolitik och för den socialistiska revolutionen i Venezuela är två sidor av samma mynt - den internationella klasskampen. Vi ses i kampen!

2 kommentarer:

 • Klockan 8/5/07 18:27 , Anonymous Alf sa...

  Tack för en välskriven och viktig blogg. Lycka till med Hands off Venezuela och UV.

   
 • Klockan 12/5/07 21:41 , Blogger Göran sa...

  "Efter en massiv dos berättigad revolutionsromantik (allt går jävligt bra i Venezuela...)"

  Klockren formulering. Du vet att jag tycker du skrivit bra genom året men det är ännu bätre med gräsrotsjobb! :)

   

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida